top of page

EDITORIAL (NUMĂRUL 141): DESPRE AUTENTICITATE


Fiecare acțiune pe care o întreprinde o persoană este legată de intențiile sale. Fie că vorbim de obiective banale, de zi cu zi sau grandioase și care pot schimba viața, obiectivele sincere, dictate de inimă ne influențează pe scară largă. Pornind de la această premisă, devine imperativ să lucrăm la a ne îmbunătăți și perfecționa intențiile, prin a ne evalua constant atât pe noi înșine, cât și adevăratele noastre obiective în viață.

 

 „Cunoașterea înseamnă putere”, spune un citat popular. Cunoașterea este, într-adevăr, unul dintre cele mai versatile atuuri de care dispunem. Ne poate scoate din sărăcie, împiedica să facem greșeli și permite să ne construim noi cariere și pasiuni. Pe de altă parte, poate fi folosită pentru a pune în dificultate și destabiliza societatea, prin intermediul unor metode și mijloace îngrozitoare. Învățatul islamic Fethullah Gülen susține că o dragoste autentică și sinceră pentru cunoaștere trebuie cultivată în societate dacă dorim să mergem înainte în mod colectiv. El susține, de asemenea, că este responsabilitatea celor aflați în poziții de putere să încurajeze cetățenii să urmeze drumul cunoașterii și să îl facă mai accesibil, folosindu-se de puterea pe care o dețin pentru a face bine. Dorința de cunoaștere în numele adevărului și bazată de intenții curate este în interesul tuturor.

 

Ieșirea din zona de confort este o sarcină îndrăzneață care necesită adesea multă seriozitate și perseverență. Cu toate acestea, este un efort care merită aproape întotdeauna susținut. Limitele zonei de confort se aseamănă mai mult cu granițele și pereții unei celule decât strict cu un înveliș confortabil și servesc doar pentru a ne ține pe loc și a ne împiedica dezvoltarea. Noile experiențe pot deschide ușa către o nouă sursă bogată de putere și ne pot ajuta să învățăm mai multe despre noi înșine. Totuși, rămâne la latitudinea noastră dacă aceste experiențe ne vor afecta în bine sau în rău.

 

Cei cu intenții curate, care se implică în mod regulat în fapte bune nu sunt scutiți de suferință, adesea spre consternarea lor și a celorlalți. Se spune că acești oameni nu merită să treacă prin greutăți, datorită binelui pe care îl fac în societate și că, prin urmare, există o oarecare nedreptate în lume la nivel metafizic. Tradițiile musulmane și evreiești abordează tocmai această chestiune și nu se feresc de greutăți. De fapt, se crede adesea că suferința este o șansă de a testa și duce intențiile unei persoane la un alt nivel, astfel încât rezultatul final să fie unul și mai reușit.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Cumpărați Cărțile lui Fethullah Gulen

bottom of page