EDITORIAL (EDIȚIA NR. 139)
REVISTA THE FOUNTAIN
Nu prea se întâmplă să remarcăm detaliile de producție ale unui film bine făcut sau ingeniozitatea subtilă din spatele unei piese de teatru contemporane. Cu excepția unui ochi format, aceste detalii devin vizibile, de obicei, doar atunci când producția se confruntă cu un incident nefericit, poate atunci când costumul unui actor are un defect sau dacă un altul își uită replicile. Același lucru se poate spune și despre mecanismele și sistemele tăcute, de care depinde viața noastră în fiecare zi, și anume organele noastre și structura lor extraordinar de complexă, cărora nu le acordăm prea mare atenție. În această ediție ne propunem să facem o analiză profundă a unor procese care ne afectează în fiecare zi și cărora nu le acordăm de obicei mare importanță.
Medicina modernă este poate una dintre cele mai mari binecuvântări ale vremurilor noastre, deoarece medicamentele sintetice sunt capabile să vindece boli complexe, în moduri neștiute anterior. Aceste medicamente sunt supuse unor cercetări intense, testări și controale, înainte de a fi distribuite către publicul larg. Ne îndreptăm în grabă către cabinetul medicului și luăm câteva pastile atunci când ne simțim rău, dar rareori ne gândim la procesul extrem de epuizant și costisitor de dezvoltare a acestor medicamente.
Inimile noastre nu se odihnesc niciodată, începând cu momentul în care ne naștem și până în ziua în care murim. Acest organ, la care nu ne gândim de obicei, pompează sânge de mai multe ori pe minut și ne permite să ne ducem la bun sfârșit responsabilitățile zilnice. În articolul său din acest număr, Ceyda Sablak ne amintește cât de delicată este anatomia acestui organ și de ce ar trebui să menținem un echilibru sănătos în viață între activitatea fizică și spirituală, deoarece mulți inițiați spirituali au identificat o legătură între inima noastră biologică și cea spirituală.
Cercetarea pe baza celulelor stem a reprezentat un subiect aprins de discuții, dezbateri și controverse în ultimele decenii. Cercetătorii susțin că aceste celule posedă o capacitate infinită, în timp ce unele voci susțin că acestea sunt extrase într-o manieră lipsită de etică. Știința din spatele lor este fascinantă, iar potențialul pe care îl au este, fără îndoială, o sursă de inspirație.
Aflăm, în cele din urmă, că lacrimile noastre sunt esențiale pentru a ne menține ochii sănătoși și lipsiți de iritație. În lipsa lacrimilor pot apărea o multitudine de tulburări deranjante și periculoase, care pot afecta grav viața unei persoane. S-au făcut cercetări în scopul dezvoltării „lacrimei artificiale” perfecte pentru cei care suferă de tulburări ale filmului lacrimal. Cine ar fi crezut că ceva atât de simplu contribuie atât de mult la fericirea și pacea noastră de zi cu zi?
Comments